Followers

Wednesday, February 11, 2009

APA KHABAR KAWAN2 LAMAKU...

Memang betul pula urang cakap..blog ada kebaikannya..selain daripada perkongsian maklumat semasa..blog juga bulih menemukan kawan2 lama yang sekian lama terpisah...sia pun tidak lari dari mengalami peristiwa ini..sejak sia main blog..kira ramai suda sia jumpa..maksud sia..kawan2 lama..sia juga mengetahui berita kawan2 lain yang sekian lama terpisah..syukurlah mereka2 ini semua sihat dan bahagia dengan kehidupan masing2...

Sia kira happy juga sabap.."kawan lama" akhirnya sia temui dalam blog ini dan dia khabarnya sangat bahagia dalam hidup..sia tumpang gembira..selepas itu ada 1 urang lagi kira "kawan lama" juga..dia ni sia jumpa dalam chat sija..kalu bukan dia yg tegur duluan..mangkali sia inda ingat..tapi sayang kawan lama ini agak pelik sikit sabap dia masuk dalam blog sia pun awal2 pagi...biar laitu..hal dia..

Paling terbaru...sia jumpa classmate sia time sikulah rendah..kira kawan lama juga baitu kan?hehehe..mula2 sia langsung inda perasan apa2..tapi bila terbaca 1 entri dalam blognya.kebetulan dia ada tulis nama urang yg sama dengan nama classmate sia dulu..nahhh sakali di periksa..rupanya si penulis ini adalah rakan classmate sia antara taun 1978-1983..nasip baik sia bulih ingat sedikit nama-nama classmate sia dulu..bukan lupa bah..tapi bakarat suda ni utak...yang pastinya sia inda lupa classmate2 sia ni..kalu jumpa tingu muka..pasti ingat..si penulis blog ini..kalu bukan sia yg duluan tanya..dia inda kanal sia..tapi biar laitu..siapa kah si penulis ini? sia inda kisah..yg panting sia suda jumpa 1 urang ex-classmate time sikulah rendah..harap2 lepas ini ramai lagi kawan2 lama yg dapat sia jumpa...

11 comments:

Anonymous said...

menarik jg posting ko yg ini... saya pun terjumpa jg kawan lama dlm bolg.. tapi sikijap sija dia menghilang balik...sia tertunggu2 jg kwn lama sia tu muncul balik nga natanus no... hehehe. milolosok oo dia... inda pa la yg panting dia happy.

NONG said...

Sesungguhnya kawan2 lama kalau terjumpa hatta dalam dunia maya sekali pun sudah cukup memadai malah sudah cukup mengembirakan.Ia Membuatkan kenangan lama muncul kembali seperti baru semalam ditinggalkan.

Apa pun kita sama2 mendoakan agar semua kawan2 kita mengharungi hidup bahagia...

Illie...bo'olon no at hamster nu dagan ku monumad.Mad amu no tiakan yalo laad bo..heheheee

Srixon said...

ko si lugu kah nie saudara kawan chat di room sabah -:)

ILLIE said...

srixon...yaaa..sia si LUGU baini..patutlah..macam familiar sija sia nampak ko punya nama..tapi takut sia salah urang...nah kan..jumpa juga kita dalam blog..BTW..ko di KM kaini?...sia lama suda inda chat di sabah room..

nong..ikau neno arapon ku monumad dat hamster ku..

$en$ei said...

wuik... ahahaha. sa pula bulum jumpa kawan2 sa laaa. tapi hapy juga sebab saya dapat ramai kawan2 baru. aik... lucu bah kamu ni kan, siap ada hamster lagi ooo. jaga2 ko, nanti panuh sarang ni blog ko pula kekekeke. hm, mcm banyak suda kusing2 menintai tu ooo

ILLIE said...

sensei...sia pun selain daripada jumpa kawan2 lama..sia pun dapat kawan2 baru..

jangan lupa kasi makan tu hamster sia ah..hehehe..nanti sia cari penyengat pula..hahahaha

Furen Laoshi said...

Glad meeting u kawan lama! Tumpang bangga tingu ko berjaya. Sia suka tingu gambar2 ko di Jipun. Kagum sia...My sensei ada juga ajar sikit2 Jipun tp sia lebih biasa dangar bhs Korea sbb ada di TV.Maknanya nda rugi la kita di kasi berdiri di bangku oleh cgu Majudil. Hehehe..Dulu2 ko suka tangkap katak Taiwan tu..nah dakat sudah tu.

NONG said...

Ko jangan susah Illie..sya akan PASTIAKN hamster ko tu kekenyangan selalu..Itu bekalan air itu hamster tu bagus tukar pigi air RININGKAT/MONTOKU tu. Kasi tidur dulu itu hamster ko.Jajal butul minta makan.Lepas itu minum air nono om inda e mau tidur..hehehe

Itu tugasan yg ko minta sogit sama saya tu akan dilaksanakan juga bila kena 'time' yg sesuai.. nga,jan ko mikab-ikab kie lau ada uda..hahahaaa.
Masam urang jipn gima muka dia tu. Patutlah ko kawin urang jipun..

ILLIE said...

furen..kamsamida!!..kalu suda lama2.kasi kanal lah bah dirimu..mungkinkah kita parnah bearabut susu yayasan sabah??..aduiii gelihati sia ingat bila berebut susu yayasan sabah perasa strawberry..salalu suda sia pigi Taiwan ni..korea lagi sia bulum sampai padahal dekat sija bah..

nong..mbah..palan2 bah..hahaha

Najis Rojak said...

nah salam perkenalan kita saudara, rupa2nya ko kahwin org Jepun pulakan tidak sempat pula kita jumpa di KM tapi hari tu mcm sya pernah npk kau main bulit sana pekan KM kalau tidak silap -:)so now ko di Jepun lah nie tempat sawo ko? sawo ko tu ko kenal dari chatkah saudara cuba ko cerita sikit kalau boleh lah tdk paksa juga, nah kena rantailah kaki ko tu di sana tdk dpt balik kampong sdh -:)

ILLIE said...

najis rojak..hahaha capat juga ko tukar nama..sia kanal bini sia di langkawi..dia jadi pelawat..ngam2 sia mengurat kunun..nah ada respon sikit..tapi dia ni sikijap sija lapas tu balik jipun..kami terus berhubung melalui surat..jadi sia pun bawa dia balik rumah 1x..time tu kami masih kawan..tekejut beruk bah bapa sia...tingu sia balik bawa sumandak jipun..hahaha

sekarang sia di sini laini..silap2 pencen pun sini juga..kalu bilang kana rantai..inda juga bah..bebas juga sia sini..hehehe..bulih juga sia balik kg..setahun sekali..nanti ada kesempatan..kita jumpalah ah..